Fusies en overnames


Wordt het tijd voor een nieuwe stap in uw carrière als ondernemer, of wilt u juist gaan genieten van uw pensioen? Een onderneming kopen of verkopen: het is niet iets dat u dagelijks doet. Net als het aangaan van een samenwerkingsverband of een fusie. Boon begeleidt en adviseert u bij het kopen, verkopen, schenken of fuseren van een onderneming. Een fusie of overname wordt in één of meerdere contracten vastgelegd, zoals een geheimhoudingsovereenkomst, intentieovereenkomst en koop- of fusiecontract.

Als u een onderneming overneemt of fuseert met een andere onderneming, dan onderzoeken wij deze op financieel, fiscaal en juridisch gebied, ook wel due diligence genoemd. Zo weet u dat de onderneming voldoet aan alle eisen die daaraan worden gesteld. Wilt u een bod doen op een onderneming of de vraagprijs toetsen, dan is een ondernemingswaardering nuttig. Deze kunnen wij opstellen. Ook kan Boon u voorzien in geschikte overnamekandidaten met behulp van ons betrouwbare en grote netwerk. Boon Corporate Finance B.V. kan uw partner zijn tijdens het volledige overnameproces, of specifieke werkzaamheden voor u uitvoeren.


Wie is Boon Corporate Finance?
Dichtbij en deskundig: twee woorden die onze werkzaamheden en adviseurs bij uitstek typeren bij ‘Corporate Finance’. Wij zijn betrokken. Een succesvol resultaat valt niet altijd te behalen tussen 9 en 5. Daarom staan wij ook na kantoortijd voor u klaar om te zorgen dat de transactie tot een succesvol einde komt. De advisering door onze medewerkers, elke met een uitgebreide ervaring en specifieke expertise is zeer deskundig. Onze ervaring bij bedrijfsovername en bedrijfsverkoop concentreert zich op het middenbedrijf. Via onze databases hebben wij toegang tot de meest uitgebreide informatie over ondernemingen. Daarnaast krijgen wij uit ons netwerk van fusie-overnamekantoren, banken en andere relaties zeer regelmatig nieuwe aan- en verkoopprofielen toegezonden.


Boon Corporate Finance biedt de volgende diensten aan:

 Waardering van ondernemingen (Boon is aangesloten bij het NIRV)
 Waardering in het kader van economische schade, gerechtelijke procedures
 Opstellen business plan en ondersteuning financieringsaanvragen
 Due Diligence onderzoeken
 Begeleiden aan- en verkoopprocessen
 Ontvlechten van samenwerkingsverbanden


Meer informatie? Neem contact met ons op!

  •  *